The Legendary Pink Dots (NL)

12 mar

Dato

lør. 12. mar. kl. 19.00
130 kr. + gebyr
Dørsalg 160 kr.
The Lengendary Pink Dots, lige så legendariske som navnet indikerer, har skabt deres eget, unikke musikalske undergrundsunivers siden 1980.

The Legendary Pink Dots

Genren er svær at fastlåse, for de musikalske tråde trækker på inspirationer fra krautrock, psych, ambient, neo-folk, industrial, synthpop og alt derimellem. The Legendary Pink Dots udspringer af den britiske postpunk-scene i 80’erne og bliver til tider kategoriseret som industrial grundet de dystre, apokalyptiske lydlandskaber og associationer til Skinny Puppy. Anført af den gådefulde Edward Ka-Spel har engelske/hollandske The Lengendary Pink Dots i 40 år skabt et enormt bagkatalog, der genremæssigt et umuligt at sætte i bås.

Lige fra begyndelsen har de været yderst produktive og udgav flere albums på ét år. Produktiviteten fortsatte indtil 90’erne, hvor de ville ”nøjes” med at udgive et nyt album hvert 1 - 2 år. Altså, foruden genudgivelser, live albums, soloalbums og udgivelser med andre musikalske projekter på kryds og tværs. Omfanget af det imponerende bagkatalog er noget nær umuligt at holde styr på.

Det er selvsagt en kæmpe ære at kunne præsentere de evigt originale The Legendary Pink Dots på Stairway til marts!